چيپ تصوير CMOS در دوربين مداربسته
چيپ تصوير CMOS در دوربين مداربسته
CMOS يا (Complementary metal oxide semiconductor)، چيپ تصاوير در دوربينهاي مدار بسته و يا تجهيزات تصويربرداري است. عملکرد چيپ تصوير CMOS مشابه دستگاه هاي توليد برق خورشيدي است. بدين صورت که يک تراشه وظيفه ي تبديل نور به ولتاژ را در پيکسل هاي حسگر انجام مي دهد. از مزيتهاي چيپ تصوير CMOS در دوربين مدار بسته، مي توان به مصرف انرژي کمتر، قيمت مناسب و سرعت عملکرد بالا در ثبت و پردازش تصاوير اشاره کرد.
تفاوت چيپ تصوير CMOS با CCD در چيست؟
دو سنسور CMOS و CCD شامل فتوديودهايي هستند که در پنل هاي خورشيدي نيز استفاده مي شود. اساسا هم تمام وظايف آنها يکسان است. اين دو سنسور نور را به الکترون تبديل و در نهايت به تصاوير قابل نمايش تبديل مي کنند.
اما CCDها در مقايسه با CMOSها در تاريکي، حساسيت بيشتري نسبت به نور دارند. در نتيجه تصاوير را با کيفيت بهتري در محيط هاي کم نور ثبت مي کنند. سرعت پردازش تصوير در اين تکنولوژي با کندي همراه است. همچنين به دليل گرمايي که در هنگام پردازش توليد مي کند، سبب کاهش کيفيت تصاوير مي شود.
علاوه بر اين مصرف بالاي انرژي، گران قيمت بودن آن و همچنين عملکردي مشابه CMOSها، باعث شده است تا CMOSها طرفداران بيشتري پيدا کنند. اغلب از اين نوع تکنولوژي در دوربين هاي مدار بسته هايک ويژن استفاده شود. از طرفي اين فناوري توانسته با پيشرفت هاي روز افزون، سبب افزايش کيفيت تصاوير و عملکرد بهتر شود.