عدم تعادل روحي و از دست رفتن حقوق افراد
عدم تعادل روحي و از دست رفتن حقوق افراد
از بسياري جهات، سلامت روان درست مانند سلامت جسماني است: همه آن را دارند و ما بايد از آن مراقبت کنيم. سلامت رواني خوب به اين معني است که به طور کلي قادر به تفکر، احساس و واکنش به روش هايي است که شما نياز داريد و مي خواهيد زندگي خود را انجام دهيد.
اما اگر در دوره اي هستيد که سلامت روان شما آسيب ديده است، ممکن است متوجه شويد که روشهايي که اغلب فکر ميکنيد، احساس ميکنيد يا واکنش نشان ميدهيد دشوار يا حتي غيرممکن است. اين مي تواند به اندازه يک بيماري جسمي و يا حتي بدتر احساس شود.در اين مقاله از مجموعه مطالب حقوقي کاربردي نقش روانشناختي و تاثير آن بر جرم مورد تحليل قرار گرفته است.
اختلالات سلامت روان ميتواند همه افراد جامعه را درگير کند به طوري که گفته ميشود ?? درصد جمعيت ?? تا ?? سال کشور از يک اختلال روانپزشکي رنج ميبرند؛ و اختلال شخصيتي نيز يکي از اين نوع اختلالات به شمار مي روند.
اختلالات شخصيت عبارتند از مجموعه اختلالهاي روان شناختي که ويژگي اصلي آنها رفتارهاي خشک و غيرقابل انعطاف است. اين رفتارها به اشخاص آسيب ميرساند، چون مانع سازگاري آنها با الزامهاي زندگي روزانه ميشود و روابط آنان را با ديگران مختل ميسازد؛ هرگاه صفات شخصيتي غيرقابل انعطاف و نابهنجار و از طرفي کارکردهاي آن با رنج و عذاب ذهني همراه باشد، به اصطلاح مي توان تشخيص داد که فرد دچار اختلال شخصيتي شده است.
در برخي از مواقع ارتکاب جرم توسط اشخاص عادي اتفاق نمي افتد. گاهي اوقات بيماران رواني دست به ارتکاب جرايمي خواهند زد که اگر در حالت عادي قرار داشتند، هيچ گاه اين جرايم اتفاق نمي افتادند.
در علم روانشناسي اجتماعي از آنجايي که وضعيت روحي و رواني اين مجرمين نسبت به مجرمين ديگر متفاوت است، در قانون نيز مجازات بيماران رواني به نحو ديگري مقرر شده است. در قانون مجازات اسلامي به مسئله جنون اشاره شده و تدابير مختلفي براي اشخاص مجنون در نظر گرفته شده است.
رويکردهاي مختلفي براي سلامت روان و بيماري رواني در سراسر جهان وجود دارد. اکثر متخصصان بهداشت در بريتانيا بر مجموعه مشابهي از تشخيصها و درمانهاي باليني براي مشکلات سلامت روان توافق دارند.
در يک مجله آنلاين بيان شده بود همه افراد در مورد سلامت روان خود به يک طريق فکر نمي کنند. بسته به سنت ها و اعتقادات خود، ممکن است ايده هاي متفاوتي در مورد بهترين روش مقابله داشته باشيد. در بسياري از فرهنگ ها، بهزيستي عاطفي ارتباط نزديکي با زندگي مذهبي يا معنوي دارد. و تجربيات دشوار شما ممکن است تنها بخشي از نحوه درک کلي هويت شما باشد.
در ماده 503 قانون آيين دادرسي کيفري نيز به مورد ديگري در خصوص جنون اشاره شده است. در اين ماده اينگونه ذکر شده است که هرگاه محکوم عليه در خصوص جرايم تعزيري و پس از صادر شدن حکم قطعي توسط دادگاه، به عارضه جنون مبتلا شود تا زمان بهبودي، اجراي حکم به تعويق خواهد افتاد.
در مورد مجازات هاي مالي، اين رويه اعمال نخواهد شد چرا که اين گونه مجازات ها از اموال محکوم عليه قابل وصول خواهد بود. در مورد حالت ديگر نيز، چنانچه محکوم عليه به حبس محکوم شده باشد و يا در صورت محکوميت به مجازات هاي مالي و عدم پرداخت آن در حبس باشد و در اين حالت به جنون مبتلا شود، به بهبودي وي در مراکز درماني، بيمارستان و يا محل مناسب ديگري ترتيب اثر داده مي شود و اين ايام محاسبه شده و بخشي از مدت محکوميت وي خواهد بود.
بيشتر بخوانيد : مبلمان
با اين وجود گاهي اوقات امکان دارد فقط بيمار رواني خطرناک باشد يعني فرد بيمار جرمي انجام نداده ولي رفتارش ممکن است براي جامعه خطرناک باشد. به عنوان مثال فرد بيماري که رفتار پرخاشگرانه دارد و احتمال ارتکاب جرم يا اعمال خطرناک از سوي او وجود دارد.
در چنين وضعيتي، ماده 150 قانون مجازات اسلامي دست قضات را باز گذاشته تا افرادي با شخصيت خطرناک را به مراکز تربيتي و بيمارستانهايي که مخصوص نگهداري اين افراد هستند بفرستند، اما متأسفانه از آنجا که سازوکارهاي اين ماده خيلي مشخص نيست، قضات کمتر از اين ماده استفاده ميکنند که ميتواند به عنوان يک ايراد محسوب شود.
صفت شخصيت الگوي بادوام عبارت از درک کردن محيط و ديگران، برقرار کردن رابطه و فکر کردن به آنها است، الگويي که در قالب ساخت رواني فرد تثبيت شده است. در عين حال اختلال شخصيت برعکس الگوي ناسازگارانه و بادوام تجربه دروني و رفتاري به شمار مي رود که به زمان نوجواني يا جواني بر مي گردد.
https://xiglute.com/forums/topic/10822/catwoman/view/post_id/358147
https://tore-dahl.23video.com/cfhansen-apse-copenhagen-cathedral-1
http://www.rn-tp.com/news/class-2016-2017-welcome?page=206#comment-156102
https://michelledaigle.liveeditaurora.com/blog/2016/09/03/taking-it-to-the-mat
https://www.pantown.com/board.php?id=20354&area=3&name=board6&topic=101&action=view
https://chouchkette.paroledemamans.com/le-camion-qui-livre
https://www.party.biz/forums/topic/85863/never-seen-a-video-like-this-in-2022/view/post_id/739698
https://13vhz1.videomarketingplatform.co/thunderhead-lesson-2b
https://www.rmp.gov.my/arkib-berita/keratan-akhbar/2016/02/29/tetap-puas-walaupun-seri